Португалският "Порто" проявява интерес към голямата звезда на "Лудогорец" Джонатан Кафу, пише вестник "А Бола". В информацията на престижното издание не е посочено дали и кога "драконите" мислят да направят оферта на българския шампион. Параметри и детайли липсват.

Споменава се само, че Кафу е сред трансферните цели на двукратния европейски шампион.

В началото и средата на 90-те години в "Порто" играеше Емил Костадинов. Любопитно е, че "синьо-белите" бяха в една група в Шампионската лига с "Копенхаген", първият съперник на "Лудогорец" в елиминациите на турнира Лига Европа.

"Порто" е поредният голям клуб от Стария континент, свързван с Кафу, на когото Кирил Домусчиев постави базова цена от 10 милиона евро. Цяла есен се говореше за интерес от страна на "Лацио", а след това почнаха да се споменават клубове като "Лестър", "Олимпик" (Лион) и т.н.

За апетити от Англия информира английската преса, при това още в този трансферен прозорец.

Днес Джонатан Кафу игра през второто полувреме на първата зимна контрола на "Лудогорец" - при 1:1 срещу "Арсенал" (Тула) в Турция. Украинският защитник Игор Пластун си вкара автогол в 63-тата минута. А новото попълнение на "зелените" Жоао Пауло, взет от "Ботев" (Пловдив), изравни в 74-ата. 

Българският тим направи куп пропуски.