"Познавам качествата на Румен Радев. Няма никакъв риск, винаги в центъра на мислите и действията си е поставял България и националния интерес."

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова след клетвата и речта на новоизбрания президент Румен Радев в парламента днес. 

"Ще има един професионален служебен кабинет от хора родолюбци, почтени, честни. Вярвам, че ще направи това, просто защото познавам президента", повтори Нинова.

И подчерта, че не се меси в тази задача на Радев, който щял да се справи най-добре. И отново потвърди позицията на БСП по въпроса за служебното правителство:

"Не предлагаме служебни министри и няма да участваме в служебен кабинет и това е въпрос на принцип и на демокрация. Не може една партия, която е подкрепила, издигнала г-н Радев да казва на държавен глава на цял народ какво да прави и как да го прави. Възстановяваме нормалността в държавата – разделение на институциите и всеки да си поеме отговорност.“

Лидерката на столетницата отбеляза, че мандатът на досегашния държавен глава Росен Плевнелиев е провал. Но подчерта, че става въпрос за политическа оценка към ГЕРБ, не унижение към  него персонално.

Веднага след края на церемонията Корнелия Нинова почерпи за рождения си ден, който бе преди три дни.