По-малко от 5 месеца след края на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, стадион "Маракана" тъне в разруха и прилича на място, в което бродят призраци, пише в обширен репортаж бразилският в. "О Глобо".

Митичната арена прие откриването, закриването, футболни мачове и други събития по време на форума през август миналата година. А само две години по-рано отваряше врати и за световното по футбол в Страната на кафето. За тази цел му беше направен ремонт за 600 милиона долара. Сега излежда така, сякаш този ремонт никога не е бил правен.

Тревата е в ужасно състояние, има изпочупени седалки, а на много места личат течове, корозия и т.н. Мирише на мухъл, личи, че реконструкцията не е направена качествено.

Нещо повече - стадионът, домакинствал на някои от най-големите събития във футбола и спорта през XX и XXI век, се посещава само от съмнителни субекти, които грабят каквото им попадне. А в Бразилия се винят едни други заради тази безстопанственост и немърливост.

Нещата изглеждат така, сякаш след закриването на олимпиадата всички са напуснали "Маракана" без да направят необходимото, за да я съхранят. Изпочупени са кабините за радио и тв екипите, а също така ложите. Не е почистено, не са взети охранителни мерки.

Непредубеден човек не би допуснал, че през август на тази стадион се е играл футбол и са се случвали гигантски събития като откриване и закриване на олимпиада, пише "О Глобо".