Правителството в оставка промени статута на три бази заедно със сградите в тях. Два от имотите се ползват от ЦСКА - стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, където Гриша Ганчев и друг червен управник - Юлиян Инджов, правят мащабен ремонт в момента.

Двата комплекса станаха държавна частна собственост от публична държавна, каквато бяха досега. Така преминават от Министерството на младежта и спорта към Национална спортна база.

През миналата година спортният министър Красен Кралев прекрати концесията за базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД. И ги даде под наем на новия ЦСКА-София. Гриша Ганчев не крие, че иска да сключи нов договор за концесия и да реконструира не само "Панчарево", а и Армията.

"Целта е да се постигне по-добро и по-ефикасно управление на имотите, за да се развият и да се използват активно като спортни имоти", се казва в прессъобщението на Министерски съвет.

Вижте цялото съобщение:

"Правителството промени статутите на три имота, ведно с построените в тях сгради и съоръжения, от публична държавна в частна държавна собственост, и взе решение за апортирането им в капитала на „Национална спортна база“ ЕАД - София. Терените се намират в София и са предоставени за управление на Министерството на младежта и спорта.

С апортирането чрез записването на нови акции ще бъде увеличен капиталът на „Национална спортна база“ ЕАД със стойността на непаричната вноска, представляваща правото на собственост върху имотите. Това ще позволи при едно добро управление да бъдат реализирани инвестиционни проекти и съответно свободен паричен ресурс. С оглед правния режим на частната държавна собственост ще се разшири кръгът от възможности за по-доброто стопанисване на имотите..."