Съботният ден донесе разнобой в редиците на иначе привидно стабилно изглеждащата коалиция "Патриотичен фронт". В ранния следобед от партията на единия съпредседател на обединението - НФСБ на Валери Симеонов, пристинга гневно съобщение по адрес на лидера на ВМРО и също съпредседател Красимир Каракачанов. От текста на съобщението става ясно, че НФСБ се разграничава от медийни изяви на Каракачанов - едната от вчера, когато той е говорил пред репортери в парламента, а втората - интервюто пред "Дарик" от днес. Така и не става ясно кое точто от думите на лидера на ВМРО са ядосали коалиционния му партньор. В публичното порицание на Каракачанов по повод медийните изяви пише само:

"В тях се изнася несъгласувана с ръководството но ПГ на Коалиция „Патриотичен Фронт“ информация за водените на 16.12.2016 г. конфиденциални преговори между ПФ, "Атака", ГЕРБ и РБ. Това е пореден опит на търсене на евтин медиен ефект, който подхранва партийния егоизъм, но руши коалиционните отношения!"

Пред "Дарик" днес лидерът на ВМРО заяви, че според него няма да може да се направи правителство с мандата на Реформаторския блок, след като Бойко Борисов отказва да го оглави. Според премиера в оставка който иска да прави правителство, сам трябва да посочи и министър-председателя, и министрите в него, за да се носи отговорност. 

Така и не се разбра какво от "конфиденциалните разговори" между партиите е издал Каракачанов предния ден, когато се проведоха преговори за евентуално сглобяване на мнозинство зад ново правителство.

Оказа се, че Симеонов не е съгласен и с позиции на ВМРО, свързани с картела в горивата и "Лукойл", отново без да уточни какво точно го смущава.