Ново явление в поп-музиката влиза в конкуренция със скандалната певица Гери-Никол. Явлението се казва Божо-Меги и пее: "Алчната дупара, алчната дупара, мандата ще търкаля, мандата ще търкаля"! 

***

Двама съседи мъдрили политиката:

- Гледа ли връчването на мандата, Гоше?

- Гледах – егати и предимствата на пропорционалната избирателна система - не знаем кой взе мандата! 

***

От Министерския съвет Бойко Борисов изпратил благотворителен sms  и веднага получил обратно съобщение: "Благодарим Ви, че дарихте 1,2 млрд. лева в подкрепа на руснаците!"

***

Участниците във фейсбук групата "Спрете турските сериали!" се включиха в нова група - "Спрете извънредните студия от Хитрино, върнете ни турските сериали!"

***

Христо Иванов обяви началото на нов политически проект - "ДА, България". В следващите дни се очаква своите проекти да обявят и останалите десни политици - Кунева, Лукарски, Софиянски, Петър Стоянов, Радан Кънев...

***

Попитали Христо Иванов:

- Г-н Иванов, как ще коментирате думите на Ясен Тодоров от ВСС, че целите да подчините правосъдието? 

- Как да коментирам? Той Тодоров е ясен...

***

- Г-н Борисов, вярно ли е, че с Цветан Василев сте си говорили за едни 240 милиона лева? 

- Верно е - говорихме си колко е изкарал Джоката от тениса! 

***

Майсторът Петър Манчев подари икона на министър-председателя Бойко Борисов. Веднага след като взел подаръка, Борисов заявил:

- Ех, за 5 години във властта с колко милиони можех да се облажа, а се нагуших само с икони...!  

***

В новото си интервю Цветан Василев се очаква да изплаче: "Заради Пеевски от две години не празнувам Никулден - Деня на банкера!" 

***

След задълбочени анализи таен център за изследване на прехода в България стигна до следното заключение: "Преди 20 години мутрите се занимаваха с мокри поръчки, а сега се занимават с обществени поръчки!"

***

Същият център излезе и с още едно заключение: "Преди 27 години лозунгът на промяната беше: "45 години стигат"! Днес лозунгът на промяната е същият: "10 години ГЕРБ + 35 години Веско Маринов = 45 години стигат!"

***

Слави Трифонов попитал Цацаров: 

- Вие, ако бяхте политик, щяхте ли да послушате хората за референдума?

- Не знам, сега съм прокурор и слушам Ненчев...

***

- Г-н Борисов, скъпите джипове на горските стопанства нали щяха да возят шейхове? Защо ги карате вие?

- Ами, аз съм шейх - знаеш ли колко нефт съм открил в Черно море?

***

Ахмед Доган в ново писмо: "Закърмен съм с екзистенциалната темпоралност на руската класическа литература, но дори и отвореният ми портал за информация не схваща смисъла на наказанието в "Престъпление и наказание". 

***

Наблюдателни зрители сигнализираха, че на концерта си в "Арена Армеец" Веселин Маринов се е изпотил повече от Кубрат Пулев на мача си в "Арена Армеец". 

***

На 8 декември, в град Банско, на празничен семинар се събра цветът на нацията. 

***

Кърк Дъглас навърши 100 години и заяви, че тайната на дълголетието му се крие в любовта към съпругата му Ан, от която има две деца. По повод на 100 - годишнината си Кърк Дъглас получил обаждане от Мик Джагър:

- Ало, Кърк, честит рожден ден! Да си жив и здрав и да поздравиш съпругата си от мен! И, между другото, вие вече не мислите ли за трето?