Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чиято партия вече е част от "Обединените патриоти" заедно с Патриотичния фронт на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, обяви, че вече е ясно, че вървим към предсрочни избори. По думите му в ефира на Би Ти Ви няма смисъл от въпроса дали "патриотите" биха подкрепили Реформаторския блок, ако решат да формират кабинет, защото това е хипотеза, която няма да се случи.

Сидеров обяви, че е право на президента Росен Плевнелиев да връчи третия мандат за съставяне на кабинет на Реформаторите, а не на Патриотичния фронт. Той обаче отрече ПФ да са настоявали на всяка цена те да получат правото да редят правителство и да търсят подкрепа в този парламент.

"Мисля, че се вдигна много шум около това дали мандатът може да отиде в ПФ и Обединени патриоти оттам. Това е медиен шум, ние не сме давали заявка “Дайте ни мандат”. Но сме мъжки момчета, не сме мушмороци да се крием, защото в тази ситуация в света и у нас трябва стабилност, а не избори", обясни Сидеров.

Той разказа, че по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента самите ГЕРБ са сондирали варианти за подкрепа за правителство. И обясни, че не разбира защо това се премълчава.

"Ние бяхме джентълмени, казахме си всичко честно, но те се колебаеха, чудеха се", коментира Сидеров.

По думите му отказът на ГЕРБ засега да даде подкрепа за кабинет с патриотите се дължи на "вътрешно и външно въздействие". Вътрешното било от страх, че неща като повишение на пенсиите са възможни ново правителстмо би могло да реализира неща, които сегашното управление не е направило. Външното влияние дошло от провалящи се евпорейски лидери.

В Европа и света неолибералната политика си отива, слабите лидери като Франсоа Оланд и Ангела Меркел си отиват, но идват хора като Марин Льо Пен, вижте какво се случва в Австрия, в Италия, обясни лидерът на "Атака".

Според него нито ГЕРБ, нито БСП ще могат да направят правителство след предсрочните избори, въпреки че в момента "БСП правят движение с ръце и си мислят, че ще полетят" след избора на Румен Радев за президент. 

Сидеров прогнозира, че в бъдещо Народно събрание ще има три групи - ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти, които ще са "в шахматната игра" за правителство и новината е, че ДПС вече нямало да се баланьор. В страната трябвало да се направи кабинет "стил Орбан" след изборите. 

Вочадът на "Атака" обясни, че е опростил на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов плащанията по дела за клевета, защото е разбрал, че личните войни пречат на политиката. Затова била заровена и томахавката с лидера на НФСБ Валери Симеонов.