Кубрат Пулев е по-лек с 8,25 кг от Самюел Питър, показа днешното официално теглене на кантар преди утрешния мач за интерконтиненталната титла на WBA в столичната зала "Арена Армеец". 

Нигерийския кошмар тежи 122,9 кг, а Кобрата - 114,650 кг. Българинът е по-висок - той е 194 см, а съперникът му - 188 см. Пулев е на 35 г., а Питър е с 1 г. по-голям.

Както и вчера на пресконференцията, днес отново нямаше "размяна на любезности" между двамата състезатели. Те се държаха нормално и дори приятелски един към друг.

Вчера и Пулев, и Питър заявиха, че са сигурни в победата и че ще търсят нокаут. Букмейкърите дават големи шансове битката между двамата да приключи преждевременно.

"Нощта на шампионите" е утре, събота, от 20 часа в зала "Арена Армеец", която е почти изцяло разпродадена за първото такова събитие в България. Ако Кобрата спечели, той ще стане официален претендент за световната титла в тежка категория и още догодина или най-късно през 2018 г., може да се надява на нов мач срещу Владимир Кличко. Или както ще се казва първенецът на планетата.