Популярната чат програма WhatsApp ще спре поддръжката на много стари операционни системи, обявиха от компанията. Според тях това спирало развитието на апликацията.

Става дума за старите версии на Windows Phone 7.1, Nokia Symbiаn S60 и версиите на Android преди 2.2. Но и за всички смартфони с Blackberry, който доскоро беше един от най-популярните бизнестелефони.

"Макар тези мобилни устройства да бяха важна част от нашата история, те не предлагат възможностите, които са нужни, за да разширим функциите на програмата в бъдещето", пише компанията в блога си.

Странно е обаче решението да не се поддържа сравнително новата операционна система Blackberry 10. Въпреки спадовете в продажбите през последните години, американската компания все още продава милиони телефони годишно.

Друг проблем ще са потребителите в страни от Третия свят, където WhatsApp е изключително популярна. Там смартфоните обаче са скъпо удоволствие, макар да са изключително полезни за оцеляване и повечето хора логично ползват всичко, което Западът вече е изхабил - стари Nokia, Android-и и др.

От WhatsApp вдигат рамене и препоръчват да си купите по-нов телефон.