Жестока семейна драма с шест трупа се е разиграла в градчето Бьохаймкирхен, Долна Австрия. Най-вероятно 35-годишна жена е застреляла трите си деца – момчета близнаци на 10 години и 7-годишната си дъщеричка, родната си майка  (59 г.) и брат си (40 г.), не е пожалила и кучето, след което сама си е теглила куршума, съобщи днес полицейски говорител.

Засега се знае единствено, че масовата убийца е притежавала пистолета законно, но все още не са ясни мотивите да посегне дори на рожбите си. Не се знае и нищо за съдбата на съпруга на престъпницата.

Семейството е обитавало къща, която е купило през пролетта на миналата година и така се е преместило от град Кирхщетен в Бьохаймкирхен.

Предишната собственица на сградата описва пред журналисти от в. "Ди Пресе" семейството като изключително любезни и приятни хора.

Съседи обаче твърдят, че почти не са виждали новите собственици на къщата, които водели затворен живот. Забелязвали само децата, които майката водела до близката автобусна спирка, за да отидат на училище и след приключване на занятията ги е чакала пак там.

"Не познавах семейството, но всички сме потресени от трагедията", казва кметът на градчето Бьохаймкирхен с 5000 жители Йохан Хел.

Според полицията шестте трупа са били открити снощи, но съдейки по състоянието им, масовото убийство най-вероятно е било извършено дни по-рано. Преди да посегне на близките и децата си, майката ги е отписала от училище. Все още не се знае какви обяснения е дала на училищното ръководство.

Силите на реда са били алармирани, след като работодателят на брата на убийцата е подал сигнал, че той от дни не се явявал на работа, нито вдигал мобилния си телефон. Униформените пристигнали към 21 ч снощи пред къщата, но след като никой не отворил, те влезли в сградата по стълба през прозорец и се натъкнали на шокираща гледка.

Засега от районната прокуратура в Санкт Пьолтнер, която разследва масовото убийство, не потвърждават със сигурност, че престъпницата е 35-годишната жена: “Засега следствието се води за умишлено масово убийство, но изчакваме резултатите от аутопсията”, заяви днес прокурор Михаела Шнел.

Издирвал се и съпругът на 35-годишната жена и баща на децата. Сред въпросите без отговор засега е дали преди трагедията двамата са се разделили.