"Няма вероятност да стана министър-председател, тъй като рулетката се завъртя", заяви днес пред бТВ Красимир Каракачанов.

Днес президентът Росен Плевнелиев ще връчи на ГЕРБ първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Премиерът в оставка Бойко Борисов обаче Бойко Борисов вече обяви, че мандатът ще бъде върнат.

"ГЕРБ ще връщат мандата, БСП също. Ясно е, че това Народно събрание няма да може да излъчи кабинет", каза Каракачанов.

И продължи:

"Моето име се спряга за най-различни неща, никога не съм се натискал да съм във властта. Два пъти са ми предлагали да съм министър на отбраната, два пъти съм отказвал."

Лидерът на ВМРО-БНД се класира трети на президентските избори на 6 ноември.

"ГЕРБ искат предсрочни избори, защото се разсърдиха, че народът не избра техния кандидат. В БСП са си повярвали, че резултатът на ген. Радев е техен. Изгарят от нетърпение да има предсрочни избори, защото си мислят, че ще дойдат на власт", каза още Каракачанов.

Според него има пет неща, които трябва да се свършат през следващите 6-8 месеца и тогава да се отиде на избори. Първото е увеличаване на пенсиите. Необходимите за това 800 милиона лева на година  могат да дойдат от санирането, тъй като са спестени пари. След това наред са справянето с нелегалната емиграция, битовата престъпност, цената на тока и икономиката.

Същевременно лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви пред Нова тв, че ГЕРБ може и да не върнат мандата.

„Имаме за министър-председател и лидер на най-голямата партия човек с доста лабилна психика. Това е моето мнение и то почива върху факти”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на НФСБ.

"Знаете, че Бойко Борисов често си сменя решенията", изтъкна той.

Симеонов потвърди, че ако на "патриотите" бъде възложен мандат, те ще го приемат. И изненадващо похвали президента Росен Плевенелиев:

"Мога да кажа, че досега не съм бил фен на Плевнелиев, но поведението му в момента е адекватно и отговорно. Той иска да запази стабилността, а не да губи време до безсрочни избори."

Той бе категоричен, че партията му не си прави реклама. Тя няма пиари и анализатори като другите партии.

"Последните избори всъщност бяха звучен шамар за Бойко Борисов. Избирателите не искат той да ги управлява. Ние нееднократно сме казвали, че подкрепяме правителство, но без Бойко Борисов", допълни Симеонов.

"След като Борисов се върна от Унгария, тонът му към нас стана доста неприятен. Имаше дори изрази от сорта, че "пеем в хора на лудите" и сме яхнали вълната на популизма", продължи лидерът на ПФ.

Според него поведението на партия, която има мандат за правителство и отказва да го направи, не е национално отговорно.