Управлението не е шега. Тезите на патриотите понякога излизат извън възможностите им. Аз съм за предсрочни избори.

Така финансовият министър в оставка Владислав Горанов коментира в Нова тв "завоя" на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Плевнелиев за бъдещ кабинет на ПФ. Нещо повече - той смята, че служебно правителство трябва да състави Румен Радев, като встъпи в длъжност.

На уточненията на водещите, че влиза в противоречие с шефа на партията си, Горанов сподели, че това е "позицията на финансовия министър, излъчен от Бойко Борисов".

Според мен не трябва да се правят опити за ново правителство в този парламенат. То няма да е достатъчно силно... Този парламент и всеки парламент, в момента в който не може да излъчи стабилно управление, застанало зад някаква ясна доктрина, трябва да си подаде оставката мигновено.

За мен като член на ГЕРБ, като министър от правителството на Бойко Борисов, най-правилното решение е да се мине през избори, за да се разбере урокът, който дадоха българските избиратели.

А за опасенията, че при избори през март ще правят агитация през зимата, Горанов заяви, че ако нямаш какво да кажеш на хората, то и лятото няма да има какво да им  кажеш. По опасенията, че ни е нужен кабинет на националното спасение и че изобщо трябва "да се спасява България" - той попита от какво да се спасява, като страната стои изключително добре и сме втори по ръст в Европа, благодарение на българските граждани и на доброто стечение на икономиката на Стария континент. Само от популизма може да се спасява, допълни министърът.

Не ги упреквам - каза той по повод обещанията на патриоти за 300 лв. минимална пенсия. - Въпреки че понякога тезите им са извън възможностите. Понякога тезите им са това, което хората искат да чуят. 

На въпрос - какво ще стане, ако избори повторят същата "шарена" конфигурация в парламента, Горанов заяви да не се плашат желаещите за министри - пак ще има такъв пост.

 Властта няма да изчезне – министри винаги ще има.

В България министри винаги ще има. Те не свършват.

За 20 работни дни този човек, който влезе в изпълнителната власт, трудно ще се ориентира как се стига до министерството... И след това ще трябва да го напусне, каза иронично Горанов. 

Според него и други като него от ГЕРБ няма да дадат реална подкрепа в зала за евентуален кабинет на ПФ.

[[nid:47630]]