Актрисата Стоянка Мутафова е в добро състояние. Това каза пред Нова тв актрисата Ирен Кривошиева.Тя е разговаряла с Мутафова снощи в 21.00 часа. Актрисата била в добро настроение, шегувала се и попитала лекарите кога ще е може да играе.

Мутафова бе приета в болница вчера. Нощта е преминала спокойно, състоянието ѝ е стабилизирано, но въпреки това тя ще остане под наблюдение.

94-годишната актриса не е получила инфаркт, както съобщиха някои медии. Тя не е в реанимация, а е в обикновена стая в болница "Токуда".

„Претърпя операция заради кръвоносен съд, който беше стеснен, но вече е добре. Сложен й е стент“, каза пред Нова тв Мария Грубешлиева, дъщеря на Мутафова.

Тя разказа, че още снощи майка й е питала кога ще може да се върне на сцената. В неделя имала представление в театър „Сълза и смях“.

Вероятно Мутафова ще се прибере вкъщи вдругиден.

Министърът на културата Вежди Рашидов отиде в болница "Токуда", за да вдъхне кураж на актрисата Стоянка Мутафова. Това съобщиха от Министерството на културата.

С букет от лалета и с поръчения да предаде много здраве и кураж от редица известни творци, Рашидов се появи в стаята на знаменитата ни актриса. Тя бе изненадана и много се зарадва на оказаното внимание. Мутафова заяви вече се чувства много по-добре и се надява, че тази случка няма да й попречи за "Гинеса" и дори вече има желание да се върне на сцената.

Министър Рашидов изрази желание да съдейства с каквото е необходимо, само и само любимката на поколения българи да се върне час по-скоро на сцената и отново да ни радва с невероятния си талант и чар. Той обеща, че ще дойде отново на "визитация" след няколко дни, а от своя страна Мутафова се пошегува, че тогава двамата ще изиграят един етюд.