Ретроспективна изложба на живота и творчеството на Дейвид Боуи стана най-посещаваното събитие в историята на „Виктория и Албърт“. Повече от 1,5 милиона души са видели „Дейвид Боуи е“ на осемте дестинации по целия свят досега, съобщиха от музея.

Около 320 хиляди са били гостите при откриването на експозиция в Лондон през 2013 г. Турнето приключва след десет спирки догодина.

В момента изложбата прекарва последните си седмици в Музея за модерно изкуство в Болоня, а след това, през януари, се отправя към Токио. Закриването на „Дейвид Боуи е“ ще стане през май 2017-а в Барселона.

Костюми на музиканта от изложбата „Дейвид Боуи е“.

Сред най-успешните световни турнета на „Виктория и Албърт“ са „Арт деко“ (1,17 млн. посетители), Вивиан Уестууд (844 хиляди) и „Сюрреализъм и дизайн“ (881 хил.).

Изложбата включва повече от 300 предмета, свързани с Боуи. Сред тях са обложки на албуми, видеоклипове, рисунки, текстове на песни, писани на ръка, както и костюми – включително този на Зиги Стардъст, който певецът носи през 1972-а за изпълнението на Starman on Top of the Pops.

Площад Славейков.