Добросърдечният белгиец, който предизвика истински фурор във фейсбук, снимайки бездомно куче, което го следва от Белоградчик до София, намери дом за приятелчето си. Това става ясно от пост на Жан-Юг Гоори, за когото Клуб Z разказа вчера.

Той написа на три езика - френски, английски и български, следното:

Мисията приключи!

Споко започна нов живот в новия си дом! Благодаря на всички, които споделиха видеото, направихте повече от 55 000 гледания за няколко часа! Получих "цунами" от съобщения с хубави предложения за осиновяване. Имах добрата възможността да избера най-подходящото за това страхотно куче. Някои съобщения получих от Швейцария, Швеция, Брюксел и Париж. Страхотно е да видиш толкова голяма виртуална солидарност !

Белгиецът не разкрива много за осиновителя:

Първият човек, с когото се запознах, бе и най-подходящият. Този добър приятел е запален по планинските занимания. Той търсеше партньор, с когото да се разхожда по пътеките из Витоша и да сподели с него своя дом. Беше важно за мен това куче да остане близо до природата. Има добри чувства между всички ни и имам добро усещане за бъдещето на моя малък авантюрист. Ще следя тяхната история и ще се върна със сигурност, за да им кажа "Здравейте".

Надявам се, някой ден когато имам подходящи условия, да срещна отново приятел като Споко и защо не, да продължа пътя си с него.

Let's GOOris

Докато се случи хепиеднът с кучето Споко, първото клипче с него за около денонощие бе прегледано над 88 000 пъти! И това - като се има предвид, че е само на български.