Над 16 000 гледания и повече от 100 споделяния, чрез които информацията стига до приятелите на приятелите... Толкова направи само в първите си 5 часа във фейсбук клипът "Куче търси дом" на белгиеца Жан-Юг Гоори, който обикаля България на колело.

Отбелязвайки се в София, той е написал, че кученцето го следва още от Белоградчик - повече от 200 километра. И призовава:

#помогнете
!!! [ Куче търси дом ] !!!

Здравейте,
аз съм от Белгия и пътувам с колело през Балканите. Миналата седмица намерих това куче в Белоградчик. Започна да ме следва денонощно до София. Искам да му помогна, защото го чувствам специално. То е умно и спокойно. Не мисля, че кучето е улично. Мисля, че е изоставено или се е изгубило. Заведох го на ветеринар, провери го и кучето е в добро здраве. Напускам България след два дни. Надявам се да намеря хубав дом за него преди да си тръгна. Намираме се в София.

Ако искате да му помогнете, но не можете да го вземете, Моля споделете видеото.

Видимо е, че български приятели са помогнали на Жан-Юг за добрия превод и субтитрите на едноминутното видео.

Моментът, в който непознатият Шаро е заснет да спринтира километри след белгиеца...

По-късно той пусна и втори пост:

Здравейте, 
приятели от България! Нужна ми е помощта ви!
Намерих това прекрасно куче по време на моето пътуване. Търся нов дом за него. Ако искате да сте новият му стопанин или познавате някой, който би искал да го задържи, моля свържете се с мен.
Имам по-малко от 2 дни, за да му намеря нов дом...
Споделете видеото, за да може повече хора да го видят
Благодаря ви!

А ако проявявате интерес - тук може да се свържете.