Жозе Моуриньо се завърна на "Стамфорд Бридж", но "Челси" не бе особено гостоприемен домакин - 4:0 срещу "Манчестър Юнайтед" в мач от 9-ия кръг на Висшата лига на Англия. 

"Сините" не проявиха милост срещу бившия си треньор, който до момента не се справя добре начело на "червените дяволи" и звездната му селекция заема едва седмото място в класирането. На пет точки от четвъртото, даващо право за участие в Шампионската лига.

Двубоят започна кошмарно за гостите. Бяха изминали едва 31 секунди, а "Челси" вече водеше с 1:0 с гол на Педро. Играчите на Моу дори не бяха докоснали топката. Те направиха груба грешка в защита, а това се превърна в навик за тях до края на срещата.

В 21-ата минута Гари Кейхил удвои. Преди почивката съдията спести червен картон на Давид Луис от "Челси" за брутално нарушение срещу Маруан Фелайни. 

"Сините" продължиха наказателната акция и след почивката, когато се разписаха Еден Азар - 62-ата, и Н'Голо Канте в 70-ата. Очерта се истински срам за "Юнайтед", но "Челси" спря, пък и пропусна още положения.

"Манчестър Юнайтед" застраши вратата на Тибо Куртоа едва няколко пъти.

По-рано днес другият манчестърски отбор - "Сити", също се представи неубедително и показа, че се намира в нещо като миникриза. "Небесносините" направиха 1:1 срещу "Саутхемптън" у дома, а това е петият им пореден двубой без победа.

Така на върха "Сити", "Арсенал" и "Ливърпул" имат по 20 точки, следвани от "Челси" и "Тотнъм" с по 19. "Манчестър Юнайтед" има 14.