Хората се интересуват от бъдещето на страната, от нейния международен имидж, от възможностите за преодоляване на демографската криза, и вариантите за осигуряване на достойно възнаграждение и условия на труд у нас.

Това заяви кандидатът на коалиция КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ за държавен глава Ивайло Калфин, след  среща  с граждани на Шумен.

По думите му жителите на областта се вълнуват и от  теми  свързани със статута и мотивацията на военнослужещите в България, от възможностите за развитие на региона, както и за мерките,  които държавата може да предприеме за преодоляване на демографския криза и обезлюдяването на цели региони в страната.

„Гражданите на Шумен поставиха и въпроси свързани с възможността за увеличаване на доходите, с конкретните механизми, които президента може да използва за активизиране на външната ни политика. Те се вълнуват от  това, как държавния глава може да защитава националните интереси на България, от   правомощията и средствата с които той разполага, както и от начина по който те могат да се използват, за повишаване на качеството на живот у нас и издигане на международния имидж на България“, посочи Калфин.

Във връзка с темата той изрази недоумение от начина, по който повечето кандидати за президент на страната провеждат своята кампания. Според него фигури като Румен Радев и Цецка Цачева умишлено избягват публичен дебат, като реално не представят пред обществото своите приоритетни политики, касаещи ръководенето на президентската институция. 

„За съжаление  до този момент в изборната кампания, ние не виждаме ясни алтернативи, които да се представят от повечето отделни кандидати. Нито от госпожа Цачева, нито от господин Радев.  Редовно от тях чуваме едни скучни, заучени фрази. Станахме и свидетели на един още по-вял и скучен  телевизионен разговор между тях, по време на който те непрекъснато се подкрепяха и се съгласяваха един с друг. От всичко това стана видно, че при тях няма, и не се цели сблъсък на идеи, защото вероятно няма и реални  предложения за алтернативни политики в полза на обществото.  От това поведение, да се скриеш от публичен дебат,  има множество  негативи. На практика  българските граждани биват умишлено лишавани от възможността  да изберат мотивирано и информирано своя кандидат. Надявам се, че това ще се промени до края на кампанията“, заяви Калфин. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ