Бях поканен за пореден път, за да бъда унижаван и подиграван по поръчка на началника, в случая - от една доста разголена и непристойно облечена „журналистка“.

Това написа в официална позиция евродепутатът и бивш журналист Николай Бареков днес, след като напусна студиото на бТВ след провокиран от самия него скандал.

Жалката истина е, че големите български телевизии никога не биха допуснали неудобен човек като мен да им каже истината в очите, а именно, че царят е гол. След второто идване на ГЕРБ на власт, заедно с прислугата им, държавата е повалена, а политическият бардак краде като за последно, за да се спасява поединично, разсъждава по-натам в писмото си лидерът на ББЦ, неясно в каква връзка с това, че нарече краката на водещата "баджаци".

 Той изразява съжалението си, че не се получило интервю, но самата водеща и нейните началници не предвидили да има такова.

"Занимавате се с английския на Бареков (за себе си в трето лице, ед . ч. - бел.ред.), при положение че държавата е пълен батак."

Така той реагира в студиото, когато водещата на "Тази неделя" Жени Марчева опита да го накара да преведе произволно заглавие и част от материал от The Times - вестника, с който се снима във фейсбук.

- Не, няма да участвам в изпити - развика се той, когато на видеостена показаха част от дописка.

- Моля те, едно изречение да прочетеш или да го преведеш - продължи Марчева, с която си говореха ту на "ти", ту на "госпожо".

- Г-жо Марчева, нито ще участвам... Оставям хората да се насладят на хубавите ви баджаци тази сутрин.

- На хубавите ми... какво - скандализира се водещата

- Баджаци!

Бареков си сваля "брошката" и си тръгва от студиото след няма и 4 мин. престой.

След което той си тръгна от студиото - нещо, което бе заплашил, че ще направи още като стана въпрос за английския му.

Добре... Николай, седнете. Къде отивате?... Николай Бареков - остана сама в студиото Марчева.

Съжалявам много - мъж няма да гоня, надявам се г-н Бареков да се върне! Но това с определението за моите крака беше изключително грозно. Според мене нямаше нищо - продължи с монолог Марчева. - Щеше ми се да поговорим и за неговия английски как се е импруувнал (от improve - подобряване на нещо, б.р.), но и за това какво се случва в България в момента.

Преди това евродепутатът заяви, че за две години английският му е много импруувнат.

Телевизията продължи с материал как пеят славеите в село Гаганица.

Иначе, за да е енигмата пълна, в края на обръщението си, разпратено до медиите постфактум, импруувнатият политик Бареков атачва джоук... пардон - написал е виц:

"Знаете ли каква е разликата между съветската космическа програма и българското правителство?

Съветски другари пуснаха маймуната да се вози в ракета, а ние пуснахме нашата маймуна в пилотската кабината и сега чакаме да приземи самолета", пише той също неясно в каква връзка със сексистката си обида към Жени Марчева.