Кандидатът на Републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп се закани да даде на съд жените, които го обвиняват в обидно сексуално отношение в последните дни, съобщи  CNN.

"Всяка жена излъга, когато се опитват да рушат кампанията ми", заяви Тръмп в Гетисбърг, Пенсилвания. И добави:

"Тотална манипулация. Тези неща никога не са се случвали. Никога. Всички тези лъжкини ще бъдат съдени, когато изборите приключат".

Кандидатът за президент на САЩ каза още, че обикновено телефонно обаждане до големите новинарски медии ги поставя под прожекторите без никаква проверка на фактите. 

През последните две седмици поне 10 жени се появиха с твърдения, че Тръмп се е опитвал да ти докосва неприлично. Обвиненията заваляха, след като изтече запис на разговор на Тръмп от 2005 г., в който говори за отношението си съм жените. Кандидатът на Републиканците допусна, че зад атаките от жени стои щабът на конкурентката му за президентския стол от Демократическата партия Хилъри Клинтън. 

"Вероятно това е работа на Националния демократически инситут и на кампанията на Хилъри, които изтикаха напред тези лъжкини с измислените им истории. Но вероятно това ще го установим чрез правото, както смятаме да направим", каза още Тръмп, цитиран от  CNN. 

Към момента още няма реакция от щаба на Демократите.

По-рано през деня синът на Тръмп защити баща си за изтеклите разговори.

"Очевидно той не е щастлив от казаното, но си мисля, че вероятно всички познаваме мъже, които в разговор с други мъже отиват в тази посока, това са нещата от живота. Мисля, че той е близо до обикновените американци, защото в много случаи се държи по подобен начин. Той не е прекарал целия си живот стоейки някъде да полира и редактира всяко нещо, което казва, всеки разговор, който води", заяви младият мъж.

Самият Доналд Тръмп се извини за коментарите си от 2005 г. във видеообръщение малко след като записът изтече в медиите.

По време на речта си в Пенсилвания Тръмп изложи и планът си за първите 100 дни в Белия дом, ако спечели вота на 8 ноември. Сред приоритетите си изброи налагане на ограничение служители на Белия дом да стават лобисти, след като напуснат поста си; дългосрочни ограничения за членовете на Конгреса; прекратяване на всички плащания към програми на ООН, свързани с борба срещу изменението на климата. Парите ще отидат за инфрастуктурата а САЩ. Тръмп се закани да "премахне" над 2 млн. нелегални имигранти и да отказва безвизов режим на страни, които отказват да приберат обратно свои граждани.