Григор Димитров се разминна с финал на турнира в Стокхолм, където през 2013 г. спечели първата си титла от АТП. На предпоследното стъпало българинът бе спрян от аржентинеца Хуан Мартин дел Потро - 4:6, 5:7.

Така Димитров не успя срещу олимпийския вицешампион от Рио и в четвъртия мач помежду им. Досега той е взел само един сет на Дел Потро, който ще спори утре за титлата в шведската столица срещу Александър Зверев (Германия) или Джак Сок (САЩ).

Гришо игра добре днес, но срещу себе си имаше просто по-силен съперник, който достига до финала само с чисти победи. Димитров пък заминава за Базел, където следващата седмица ще играе в друг турнир. Българинът прибави 90 точки към актива си в световната ранглиста, където заема 18-ата позиция.

Кулата от Тандил, както наричат Дел Потро, започна ударно и спечели с брейк първия гейм в двубоя, след което затвърди за 2:0. Григор отвърна в шестия гейм за 3:3 и даде да се разбере, че няма да отстъпи лесно. 

Латиноамериканецът обаче даде бърз отговор, като проби подаването на своя съперник и възстанови аванса си, а след това не трепна за 5:3. Двамата размениха по един гейм за крайното 6:4 за Хуан в първия сет.

Вторият започна равностойно и така бе до 3:3. Все пак Дел Потро печелеше сервис геймовете си малко по-лесно. Той проби Григор за 4:3, но Димитров отвърна подобаващо и бързо изравни - 4:4. Последва размяна, преди Делпо да направи брейк в решителен момент за 6:5.

След това аржентинецът узакони превъзходството си и от втория мачбол си осигури излизане на корта и в неделя в Стокхолм. Григор Димитров не стигна до края, но остави зад гърба си пореден позитивен турнир.