Булка в бяло с маска с лика на премиера Бойко Борисов, младеж в смокинг и маска на Владимир Путин, оркестър с акордеони и тъпан... Съвсем като на сватба беше настроението тази сутрин пред служебния вход на Народното събрание около час преди депутатите да се съберат на работа.

Група граждани организираха театрален протест. Поводът - решенията на властта и намеците, че АЕЦ "Белене" може да се размрази като частен проект, приемането на специален закон държавата да отпусне заем на НЕК за плащане на дължимото на руската страна по арбитражното дело, както и дебатите днес за разследване на проекта и плащанията по него от 2006 г. до септември т.г.

Според протестиращите младежи заради версията на правителството, че може да се търси вариант за приватизация и рестарт на втората атомна централа. 

"Народът дава милиард и двеста лева зестра" беше един от плакатите на протестиращите младежи. 

Като на сватба в добрите балкански традиции си имаше и оркестър - с акордеони и тъпан. Полицаите пред Народното събрание веднага направиха забележка на протестиращите.

Полицай преговаря с "двойката" пред Народното събрание да се прекрати протестът.
Хвърчаха и фалшиви розови банкноти с номирал 500 евро.
На плакат беше припомнено, че Бойко Борисов подари кученце на Владимир Путин преди години. И животинчено бе "зачислено" към зестрата...

Представлението обаче приключи преди депутатите да дойдат на работа в 12 ч. и доста преди дебатите по същество в залата. На плочките до ранния следобяд не бяха останали и почти никакви следи от разпилените розови банкноти - те бяха грижливо събрани.