Новото шоу в берлинския “Фридрихщадт-Паласт” - The ONE Grand Show, е колкото грандиозно и сюрреалистично, толкова и актуално.

Преди зрителите да се потопят в един вълшебен свят, в залата прозвучава гласът на директора на вариететния театър Бернд Шмид:

“В днешно време шоуто е знак за свобода и откритост. Ние всички сме различни, но и в цялото си многообразие сме единни. В нашето шоу участват 100 творци от 26 нации. Ако се наложи, защитавайте многообразието.”

За 2000 зрители в залата два часа шоу са като магия. Виртуозен балетен състав омайва с ритъм, пълен синхрон и красота.

Жан Пол Готие.

500-те костюма на изпълнителите – балет, вокалисти и акробати, са дело на краля на висшата мода Жан Пол Готие, лично присъствал на премиерата на шоуто на 6 октомври. Осъществил е младежката си мечта като дизайнер да участва в шоу.

"С това шоу творческите ми идеи се претворяват по най-фантастичен начин благодарение на таланта на изпълнителите", заяви Готие преди началото на премиерата.

В костюмите и перуките са вградени 149 300 камъни "Сваровски".

Декорът е като в театър от далечното минало. Облечен в шотландска пола и черно кожено яке главният герой си спомня за отколешно представление. Изпада в транс, връхлита го копнеж по един човек, олицетворяващ доброто – The One. Минало и настояще се сливат в едно послане – помни доброто, предай го на следващите поколения.

В шоуто има всичко – оркестър, който свири на живо, невероятни вокалисти, акробати и балет. Сцената ту потъва в мъгла, ту е огряна от ярко слънце, превръща се и в истинско езеро. Не е светлинна илюзия.

Светлинните ефекти са невероятни. Те са дело на Петер Морзе, работил за Майкъл Джексън, Мадона и Барбра Срейзънд.

Очаквано най-зрелищен е финалът, когато на сцената са всички 100 участници, 32 от които балерини от 12 държави, включително от България.

Краката на всички са с дължина от 105 см. Директорка на балета е българката Александра Георгиева, бивша прима балерина на “Фридрихщадт-Паласт”.

Един невероятен спектакъл с много музика и красота.

Всичко това си има цена. Постановката и костюмите струват 11 милиона евро, хонорарът на Готие се пази в тайна. Целият реквизит може да се побере в 37 камиона, всеки от които с дължина от 14 метра.

Вече са продадени близо 200 000 билета, постъпленията възлизат на 7 милиона евро.

Предишното шоу - The Wyld, струваше 9 милиона евро, бяха продадени билети за 40,8 милиона евро.

Новото The ONE Grand Show ще бъде представяно до средата на юли 2018 г.

Най-евтините билети струват по 19,80 евро, най-скъпите – по 119 евро. Цената си струва.

Насладете се и на видеото от грандиозното шоу: