Селекционерът на английския национален отбор по футбол Сам Алардайс напусна поста след 67 дни. Големия Сам, както го наричат на Острова, бе уличен със скрита камера от в. "Дейли Телеграф" как е готов да вземе 400 000 паунда от мними бизнесмени, за да им помогне да заобиколят трансферни правила на Футболната асоциация. 

Скандалът гръмна тази сутрин, а часове по-късно Алардайс се е срещнал с шефовете на ФА Грег Кларк и Мартин Глен. Двете страни са решили договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие.

Англия временно ще бъде водена от Гарет Саутгейт - в следващите 4 световни квалификации и контроли, сред които има и мач с Испания. През това време ФА ще търси нов селекционер.

Освен че показа, че е готов да бъде корумпиран, Алардайс обиди вече бившите си шефове, своя предшественик Рой Ходжсън, неговият асистент Гари Невил и т.н. и т.н.

Асоциацията излезе с официално изявление, в което обясни ситуацията. Алардайс също написа обръщение, с което се извини и подчерта, че осъзнава гафа си.

Разследването на "Телеграф" продължи 9 месеца. При срещата с Големия Сам хората на изданието се представили като бизнесмени от Изтока, които търсят помощ за бизнес на футболния пазар в Англия.