Увереност и самочувствие преди утрешния мач от група "А" на Шампионската лига срещу "Пари Сен Жермен", демонстрираха старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев и един от най-опитните в тима - Йордан Минев.

Те вярват, че и в този двубой българският първенец може да вземе точки. "Лудогорец" не се страхува, а вярва в своите шансове срещу многомилионната селекция на парижани.

"Готови сме. Изгледахме няколко видеозаписа с мачове на "Пари Сен Жермен". Този тим има много звезди, но ние сме силни като колектив и утре нашият съперник ще усети това", отсече Минев, автор на победния гол при единствената победа на български отбор в лигата досега - за 1:0 срещу "Базел" преди 2 години.

Дерменджиев и Минев отговаряха доста лаконично на въпросите както на българските журналисти, така и на френските. Същевременно те няколко пъти заявиха, че не вярват в твърденията за криза на "Пари Сен Жермен". Грандът допусна две загуби и равенство от началото на сезона в Лига 1.

"ПСЖ търси облика си при новия треньор, но някаква статистика нищо не значи. Този отбор е много силен, той няма слаби места. Вижте какви футболисти има в редиците си. Само двама от тях струват 100 милиона евро. За никаква криза не може да става въпрос", отчете старши треньорът. 

А Минев нарече писанията за спад на парижани "глупости". "Лудогорец" не може да използва единствено трайно контузените Сисиньо и Витиня, останалите са на разположение.

Малко след българския тандем пред журналистите застанаха наставникът на ПСЖ Унай Емери и защитникът Тиаго Силва.

„Напълно осъзнаваме, че не започнахме сезона по най-добрия начин, това не е играта на ПСЖ, но аз съм капитанът и знам, че имаме нужното качество да излезем от тази ситуация, започна бразилската звезда. - В миналия кръг направихме равенство с "Арсенал" и сега идваме, за да вземем трите точки. Не познавам "Лудогорец" добре, но съм наясно, че те разчитат на техниката и са много качествен отбор, имат доста бразилци. Утрешният мач ще бъде напрегнат. "Лудогорец" също направи равен в първия си мач като гост и сега ще иска да спечели у дома. Ние гледахме нашия съперник на запис, направихме много добра подготовка за мача и сме сигурни, че можем да спечелим. Няма лесни мачове за нас, така ще и утре. Но съм наясно, че сме много добър отбор и имаме всички качества да спечелим. Трябва да сме на 100, дори на 110 процента, тъй като на трибуните ще е доста горещо. Но с цялото ми уважение към "Лудогорец", ние сме фаворити и можем да победим."

Унай Емери, извел "Севиля" до три триумфа в турнира Лига Европа заяви, очаква труден мач, който обаче не е на живот и смърт за невогия отбор, тъй като надпреварата е в началото и грешките могат да бъдат поправени. Той също призна добрата класа на лудогорци.