Т.е., когато премиерът се изправи пред огледалото, би искал ние да виждаме отражението на тоя нещастник Орешарски. Тая година 4 септември (вероятно се има предвид еднократно организираните от ГЕРБ автобуси за протестите срещу Пламен Орешарски на 4 септември 2013 г. - б.р.) явно се пада на 26-и, като със сигурност има астрологическо обяснение.

Операцията по елиминиране от предстоящата микро кампания на темата за властовия модел, основан на системна и гарантирано безнаказана корупция, е в пълен ход. Впрочем, ваденето на Орешарски е само най-видимата част от това упражнение.

Целта е, вместо да избираме гарант за демократичния и правов ред от последна линия и на кандидатите да се налага да говорят по въпроса на дълбоката криза на българската държавност, да ни заглавичкват като двегодишни деца и да ни дразнят, докато ни пробутват калпави украшения за изкуствена коледна елха. Все пак - избор имаме и той е ще се хванем ли или тоя път няма да се хващаме....

...

Впрочем, освен диверсионната цел на ваденето на Орешарски: откланяне от ГЕРБ на прицела на антимафия говоренето и вкарване на Радев във шизо ситуация да се разграничава от позицията на БСП от 2013 г., този ход има вероятно и важна политико-технологична цел.

ДПС да си преброи гласовете след разцепването.

От ДПС анонсираха, че ще имат кандидат. За тях винаги е било мнго важно да си знаят точния брой гласоподаватели. За Орешарски едва ли някой би гласувал без партийно указание така че преброяването ще бъде лабораторно. За Местан ще бъде трудно да води анти-Орешарски кампания по места. И накрая на втория тур, когато ДПС си даде гласовете (на кого ли, ах, на кого ли?) ще знае точно колко дава и ще може да фактурира прецизно.

Двете части на коментара на Христо Иванов са публикувани в профила му във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.