Причина Анджелина Джоли (41 г.) да поиска разтрогването на брака й с Брад Пит (52 г.) е насилието, на което той редовно подлагал шестте деца в семейството – три свои и още толкова осиновени, съобщават световните медии.

В момента полицията в Лос Анджелис разследва Брад Пит, намесила се е и Службата за закрила на децата.

Още вчера TMZ цитира приятел на Пит – той изпаднал в ярост от мотивите на Джоли да поиска развод. Тя обвинявала съпруга си, че пушел марихуана, злоупотребявал с алкохол и в подобно състояние посягал на децата.

Това твърдение, прието от мнозина за злонамерена клюка, най-вероятно ще се окаже истина.

Коя е капката, заради която е преляла чашата?

Миналата сряда, 14 т. м., цялото семейство лети в частен самолет, съобщава TMZ. Обичайно Пит надига чашката и изпада в ярост. Той започва да крещи на децата и налита на бой. Джоли отчаяно ги брани.

Самолетът се приземява в 20 ч. на летището в Лос Анджелис, но и на пистата Пит продължава да буйства. Той прави безуспешен опит да се измъкне с автоцистерна за керосин.

Свидетел на скандала подава анонимен сигнал срещу Пит в полицията и в Службата за закрила на децата в Лос Анджелис за “вербално и физическо насилие над деца” .

Още на другия ден, 15 септември, Джоли подава молба за развод, в която посочва и мотива си – насилието над децата и непреодолими противоречия с Пит. Почти седмица това остана в тайна - до 20 т. м., когато семейният адвокат Робърт Офър обяви предстоящия развод.

Брад Пит и Анджелина Джоли вече са разпитани, твърди TMZ. Предстоял и разговор с шестте деца – Мадокс, Пакс, Захара, Шайло и близнаците Нокс и Вивиан. Това ще рече, че следствието тече на пълни обороти.

В защита на Пит негов приятел заявява пред TMZ:

“Брад гледа съвсем сериозно на случващото се. Той е категоричен, че никога и по никакъв начин не е упражнявал насилие над децата. Безкрайно е нещастен и съкрушен от това, което сега се стоварва върху него. Приема го като опит да бъде злепоставен.”

Макар от полицията в Лос Анджелис все още да няма потвърждение, най-вероятно Брад Пит е следствен. Друг е въпросът какъв ще е изходът от разследването.