Григор Димитров започна отлично участието си на турнира от Големия шлем US Open в Ню Йорк - 3:0 (6:2, 6:4, 7:6 (7) срещу испанеца Иниго Сервантес. Следващият съперник на Гришо е французинът Жереми Шарди, срещу когото ще се изправи в четвъртък.

Българинът започна вихрено двубоя, като направи пробив още в първия гейм, а след това поведе с 4:0 с нов брейк. Испанецът върна един, но Димитров не допусна нищо повече и затвори сета с 6:2 за около половин час.

Втората част вървеше по-равностойно. При 4:4 първата ни ракета не позволи брейк в дълъг гейм, а след това на свой ред проби подаването на своя съперник за 2:0.

Сервантес още повече подобри играта си в третия сет и резултатът вървеше 5:5, когато 75-ият в света за втори път проби Григор и поведе с 6:5. Този път обаче Димитров прояви характер и психическа устойчивост - той отвърна, изравни и не позволи на испанеца да вземе сета, като доведе мача до тайбрек.

После отрази сетбол и на свой ред взе инициативата, затваряйки мача след два часа и половина на корта - 7:6 (7) и 3:0 сета.

Григор защити точките си от миналата година, когато отпадна във втория кръг. Ако се справи с Шарди, той най-малкото ще подобри представянето си на US Open и ще има нов прогрес в световната ранглиста.

В ранните часове на 30 август първото си препятствие на кортовете в комплекса "Флашинг Медоус" преодоля и Цветана Пиронкова.