Хотелиерът Румен Чандъров обяви пред Нова телевизия, че се оттегля от "Ботев" (Пловдив), като ще подари акциите си на феновете. Един от най-богатите българи си тръгва от "Коматево" заради начина по който фенове на "канарчетата" прокудиха назначения от него за треньор Николай Митов. По-рано днес 30-ина бултраси попречиха на Митов да направи първата си тренировка начело на "Ботев". Те влязоха на един от терените в клубната база, наобиколиха го и принудиха да напусне. По-рано му връчиха метла с призива "да се измете от клуба".

Малко след това Митов каза, че ще подаде оставка. Последва го Чандъров, който привлече специалиста от столичния "Септември", на който също е собственик.

Бултрасите, както са известни запалянковците на "жълто-черните", не приемат Николай Митов, тъй като е свързан с "Левски". Той бе и наставник на "сините" през пролетта на 2013 г., когато тимът изпусна шампионската титла в последния кръг след 1:1 срещу "Славия" на "Герена".

Часове преди инцидента на тренировката Николай Митов бе представен като наследник на напусналия Николай Костов от новия спортен директор Михаил Мадански. В щаба му трябваше да влезе друг левскар - Мариян Христов, и испанец. 

А в "Коматево" и в момента ври и кипи. Има полиция и частни охранители. Феновете разговарят с клубния президент Ангел Палийски. Бултрасите се бяха заканили, че няма да допуснат Митов да влезе в любимия им клуб. Те разпространиха и декларация, с която призоваха бившия футболист изобщо да не идва в Пловдив.

Другият собственик на "Ботев" - Георги Самуилов, не е казал позицията си до момента.

"Показахме си байганьовщината за пореден път, каза Чандъров пред Нова телевизия. - Не знам какво да кажа, неуважение, неуважение, неуважение. Не е въпросът феновете какво искат и какво не искат. Аз предполагам, че Митов не иска да бъде постоянно под такова напрежение. Той момчето си каза, че няма смисъл да работи тук, ако постоянно ще чакаме някой да дойде тук и да каже, че не го харесва визуално, че е от "Левски" или ЦСКА. В края на краищата, той и Мариян Христов са уважавани хора, добри треньори, които си имат достойнство. Както и аз си имам достойнство. Сега феновете, предоставил съм им акциите, могат да си правят референдуми, да си назначават треньори, да си ги сменят през пет кръга, да си им плащат заплатата, на портиера също, на всеки един служител на "Ботев". Само че без мен. Те ме накараха да се оттегля." 

"Въобще нямах намерение да се оттеглям, имах желание да направя нещо голямо. Когато обаче някой тегли каруцата наобратно, нали се сещате. Не мога да правя нещо напук на някои хора. Не искам да се карам с никого, уважавам всеки един, дори и най-големия глупак, само че няма да работя за тях. Раздавам им акциите, пак ще им помагам, но не както досега. Не съм говорил със Самуилов, да се надяваме, че той ще остане, но не знам. Връщане назад няма. Един път като те подложат на това... Аз съм поканил уважавани хора, пък и държа на себе си. Ако бяха двама-трима човека. Но те цяла седмица нагнетяваха обстановката и решиха накрая да си изкарат кирливите ризи", добави афектираният хотелиер.

"Странни хора. Няма никакъв проблем, само се чудя Ангел Палийски как ще се оправи. Жалко! Имах големи планове, но не мога... Дойдох заради феновете, заради потенциала, но сега същите тези хора ме карат да се оттегля. По-добре рано, отколкото да стане по-голям казус. Ами аз утре ще направя стадиона и пак ще дойде една група от 100-200 човека и ще почнат да ми определят кой да е треньор, що не продавам този, що не купувам оня. Разбирате ли ме за какво става въпрос? Това е абсурдно! Няма такова животно никъде! Не мога да го проумея даже. Сега разбирам и Домусчиев защо си избра Разград - няма фенове, създава си културна агитка и това е. И няма напрежение", продължи Чандъров, чийто син - Асен (18 г.) е титуляр в "Ботев" от началото на сезона.

"Феновете не могат да кажат защо не харесват Митов. Цяла седмица не могат да ми обяснят - говедо бил, левскар бил, не бил висок, сини му били очите. А това е един от най-добрите треньори в България в момента. От една година работя с това момче, нито го познавах, нито нищо. Всеки ден ми е пред очите и виждам с каква жар работи. И ще ми идва някакъв лумпен и ще ми казва. Аз им водя човек от Испания, сериозно момче, и той да гледа всичките тези щуротии. Още не е официално, но няма да подкрепям повече проекта "Ботев". Нямам нищо срещу феновете, те сами казаха всичко сами", завърши Чандъров

"Човекът от Испания" е 30-годишният Алекс Гарсия Канедо, работил в "Барселона" и "Севиля". Младият специалист трябваше да е помощник на Митов и координатор в детско-юношеската школа.