Активният туристически сезон по морето прехвърли зенита си, хотелите и баровете скоро ще опустеят, но в другите части на страната работодателите се активизират в търсенето на работна ръка. Ако се оглеждате за нещо „по-така“, прегледайте тези интригуващи предложения:

Лас Вегас, щата Елин Пелин

И това, ако не е оферта, здраве му кажете – търси се мениджър „Бизнес развитие” в мегапроекта „Света София” с хотели, казина, аквапарк и т.н., по-известен като „Българския Лас Вегас”. Компанията „България дивелопмънт холдингс лимитед”, зад която стоят група азиатски инвеститори, обяви още през 2014 г., че ще изгражда уникален за Балканите туристическо-развлекателен комплекс между Равно поле и Мусачево, община Елин Пелин.

Нещата не се случват много бързо, но чужденците вече притежават голф игрището на Красимир Гергов (над 850 дка), купиха и 305 дка земя от община Елин Пелин.

Скачайте смело, втори Лас Вегас у нас едва ли ще има!

Да чуеш отблизо шума на самолетния мотор

В България самолети не се строят, но се ремонтират. И то ударно. Над 15 свободни позиции е обявила компанията „Луфтханза техник София”, чиято база е на столичното летище. Там вече работят близо 1000 висококвалифицирани специалисти, които обслужват самолети „Еърбъс”, „Боинг”, NG и „Ембраер”.

Дружеството е повече от сериозно и две поредни години прави по 100 млн. лв. приходи.
Действайте, инженери!

Къде се правят платки за БМВ и „Мерцедес”

„Вистеон електроникс България” е от висшата лига на автомобилния сектор у нас. Компанията с предишно име „Джонсън контролс” произвежда електроника и системи за терморегулиране на превозните средства. Едва ли има производител на автомобили по света, който да не е клиент на „Вистеон”, а сред най-известните са „Даймлер” („Мерцедес”), БМВ, «Фолкваген груп», «Пежо», «Рено», «Форд», Дженерал мотърс», «Хонда».

Българското поделение на компанията търси над 20 специалисти в момента. Сред предимствата на работодателя е, че офисите му са на бул. «Цариградско шосе» в София, а средните заплати на служителите – над 3000 лв.

И в Русе търсят спецове за автомобилния сектор

Русенският завод на „Витте аутомотив”-Германия не спира да се разраства. В халетата му работят вече над 650 души, но растящите поръчки изискват още и още хора.

„Витте” произвежда край Дунава системи за окачване и заключване на автомобили.

Компанията предлага социални придобивки на служителите си като ваучери за храна, безплатен транспорт, фирмена столова. Звучи екстра за северния град, някога един от индустриалните центрове на страната.

Почивната станция на банкерите

В България всеки иска да е шеф и Уникредит Булбанк ви дава възможност да се пробвате. Не бързайте с изводите – Левон Хампарцумян още ръководи най-голямата банка и няма индикации, че скоро ще си тръгва.

Управата на Булбанк търси подходящи човек за позицията „Управител на почивна станция”. Базата е в Созопол, така че ще сте на морето в по-голямата част от годината. Не си мислете обаче, че далеч от шефовете работата ви ще бъде айляк. Одобреният кандидат ще ръководи и контролира настаняването и обслужването на клиентите, ще следи за качеството на услугите, ще организира отчетността, ще се грижи за доставките на стоки и належащите ремонти и т.н.

Доста по-отговорно от шеговитата позиция „директор на водопад“, нали?

А големите сделки с държавни ценни книжа?

Държавната администрация обикновено предлага скучни чиновнически бюра, но не и Министерството на финансите. Актуалната топобява на ведомството е за главен експерт в отдел „Контрол върху сделките с държавни ценни книжа“.

Едва ли има по-добро място за трупане на опит у нас при положение, че държавата е много активна на пазара на ДЦК и често емитира нови емисии за погасяване на стари държавни дългове.

Основната заплата за тази длъжност може да стигне максимум 2300 лв., но не се отчайвате - в министерствата се раздават и допълнителни стимули. Поне така пише в отчетите на Сметната палата.

Успех и да почерпите приятели и близки с първата заплата!