Председателката на парламента Цецка Цачева заяви, че тя няма да бъде кандидат-президент на ГЕРБ. Пред БНР Цачева отрече подобна възможност:

"Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост", каза Цачева.

И заяви, че ГЕРБ има достатъчно силни кандидатури. По повод на факта, че партията ще обяви своята кандидатура в последния момент, Цачева изтъкна, че всичко се движи в сроковете, разписани в Изборния кодекс.

Според Цачева  ще е по-добре ако през последната седмица преди президентските избори няма пленарни заседания, за да не се използва залата за предизборна агитация и да няма риск за неравнопоставеност между парламентарните сили и формациите извън парламента, които ще участват в изборите.

Шефката на НС прогнозира, че есенната сесия, която се открива утре, ще бъде натоварена и политически драматична. Акценти според Цачева ще бъдат антитерористичният и антикорупционният закон, изцяло новият законопроект за концесиите, както и приемането на държавния бюджет за 2017 г. Цачева очаква спорният текст за анонимните сигнали в антикорупционния закон да отпадне. Тя припомни, че всеки законопроект ще бъде придружен задължително с оценка за въздействие.