Коя държава колко дава за олимпийските си медалисти се превърна в любима тема след края на игрите в Рио. На о-в Фиджи решиха въпроса със... земя и висока почетна титла, присъждана досега само на местни.

Но има защо - островната държава спечели първата в историята си олимпийска титла, от турнира по ръгби 7. Събитието предизвика истерия и масови празненства на островите в Океания. А треньорът на ръгбистите (на олимпиада дебютира формата със 7 състезатели) Бен Райън вече е национален герой. На всичко отгоре е англичанин, а на финала Фиджи прегази тима на Великобритания с 43:7.

Специалистът получи почетна титла - лично от президента Джиоджи Конроте. И 3 акра (близо 13 декара) земя на един от островите в океана.

Бен Райн получи всички почести във Фиджи.

Хиляди жители на Фиджи присъстваха на церемонията. В същото време се очаква Бен Райън да напусне и да приеме селекционерския пост на националния тим на Япония по ръгби 7. Причината е, че иска ново предизвикателство, а според британската преса му е предложен договор, който не е за изпускане.

При всички положения във Фиджи няма да го забравят. Пък и вече има собственост там. И титла.