Стотици хора – роднини, близки, приятели и колеги изпратиха журналиста Димитър Цонев. Опелото на журналиста започна в 15.30 часа . Пред вратите на храма се образува дълга опашка от хора, които са познавали емблематичния журналист, предаде БГНЕС.

Пред вратите на "Свети Седмочисленици" Митко Цонев беше изпратен с аплодименти.

Журналистът от БНТ почина във вторник на 56 години след прекаран тежък инсулт. От 14 август лекарите във ВМА се бореха за живота му, но на 23 август той не издържа. На 30 август Димитър Цонев щеше да навърши 57 години.

Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 г. в град София. Син е на актьора Коста Цонев и Анахид Тачева. Завършва „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. В периода 1986 - 1991 г. е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“. От 1991 до 2002 г. е водещ „Новини“ по Канал 1 на Българската национална телевизия. През 2002 г. участва в конкурса, обявен от Съвета за електронни медии, за генерален директор на БНТ, но СЕМ избира Кирил Гоцев.

От 1 октомври 2002 г. е назначен за говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски, след това е пиар на „БТК Груп“ и отново се връща в БНТ и става зам.-програмен директор и години наред е водещ на предаването „В Неделя с...“.

В годините е водещ още на предаванията "24/7" по Про БГ, "Лице в лице" по бТВ и "Още от деня" по БНТ1.

Автор е и на 17 документални филма, между които „Професия полицай“, „Избори по американски“, „Туризмът в САЩ“.