Снощи се проведе генералната репетиция за тазгодишния военно-музикален фестивал "Спаската кула". Официалното откриване е днес, а военните инструментални и танцови състави ще дефилират по Червения площад до 4 септември. Фестивалът носи името на "Спаската кула" на Кремъл, която е един от символите на руската столица. 

Парадът на военно-музикалните състави се провежда от 2006 година в Москва. В него могат да участват и гвардейски състави към държавните глави. Официалното приветствие от президента Владимир Путин вече е публикувано на сайта на фестивала:

"Отново Москва с радост приема гости от различни страни и им предоставя за изява своята най-добри сцена. Но главните и най-зрелищни мероприятия ще се проведат, както винаги, на Червения площад. Тук, под стените на древния Кремъл, своето блестящо майсторство ще демонстрират военни оркестри, почетни караули и фолклорни състави".

Предлагаме ви снимки от генералната репетиция на фестивала. Под всеки кадър може да прочетете от коя държава е съставът.

Парад на всички състави
Гърция
Монголия
Словения
Русия
Австрия
Русия
Шотландия
Монголия