От днес бившият генерален директор на bTV Вики Политова е главен оперативен директор и зам.-председател на Управителния съвет на "Нова броудкастинг груп". Тя ще управлява медиите на Нова заедно с главния изпълнителен директор Дидие Щосел. 

Политова застава начело на Нова телевизия, която от 2004 до 2008 г. бе управлявана от Павел Станчев. Той на свой ред от три месеца е главен изпълнителен директор на bTV Media Group. Така двете конкурентни медии на практика размениха шефовете си.

"Тя (Политова - б.р.) е един от най-добрите и силни конкуренти, които съм срещал в моята кариера. Присъединяването й към екипа е сериозно предимство за компанията. Нейният богат професионален опит ще допринесе за постигането на стратегическата ни цел - затвърждаване позицията на Нова Броудкастинг Груп на водеща медийна група в страната", коментира Щосел. 

Политова бе ключова фигура в най-голямата телевизия и основен конкурент на Нова - bTV. От 2000 г. тя бе директор по продажбите, през 2005 г. зае поста на Светлана Василева и остана начело на цялата група медии на bTV до края на миналата година. 

На този пост от 1 февруари тази година пък е Павел Станчев. 

Политова е приемана за близка до рекламния бос Красимир Гергов, който бе неофициалният собственик на bTV до продажата й на CME през 2010 г. 

Бившият директор на bTV Светлана Василева също прекара една година начело на Нова телевизия, но бе заменена през 2012 г. от Дидие Щосел. 

Рокадите между двете медии не включват само ръководството. Водещите на Нова Цветанка Ризова и Лора Крумова вече са част от екипа на bTV, бившият шеф на спортния отдел Крум Савов днес е начело на спорта при конкуренцията. Водещите на сутрешния блок на bTV Анна Цолова и Виктор Николаев миналата година преминаха в отбора на Нова, последвани и от изпълнителния продуцент Дарина Сарелска, която оглави новините.