"Берое" победи "Партизан" (Белград) с 2:0 в мач по случай 100-годишнината си пред повече от 10 000 зрители на стадиона в Стара Загора. Двубоят и шоуто днес бяха кулминацията на празниците за вековния юбилей. 

За "Партизан", който преди броени дни спечели Купата на Сърбия, като титуляри започнаха Иван Бандаловски и Валери Божинов. Двубоят символично започна точно в 19:16 часа, а домакините облякоха специални черни фланелки, каквито са носели техните предшественици.

Елиаш да Силва вкара в 42-ата минута, а в 73-тата Исмаил Иса направи 2:0. Треньори на беройци бяха две от клубните знаменитости - Петко Петков и Евгени Янчовски. За юбилея на клуба, с който някога започна в големия футбол, отиде и Петър Жеков, реализатор №1 в историята на "А" група.

Изпълнителният директор на "Берое" Илко Русев поздравява клубни
величия, като Петко Петков (с очилата) и Петър Жеков.

Програмата преди срещата почна около 18 часа, а началото бе дадено от актьора Станимир Гъмов, запален фен на "Берое". Имаше песни и танци, награди на ветерани, приветствия от официални лица като кмета на града Живко Тодоров и министъра на младежта и спорта Красен Кралев...

Стефан Вълдобрев.

Точно преди излизането на футболистите на терена, Стефан Вълдобрев - още един бероец, изпя за първи път на живо песента "Светът е "Берое", написана специално за юбилея.