"Всеки един от вас носи пряка политическа отговорност. Всяка партийна организация трябва да е кристална в борбата с корупцията, темата не трябва да се вдига изобщо при мен. Вие прекрасно си знаете по места къде какво обществото не би приело. Няма да го правите, край".

Това заяви премиерът Бойко Борисов на национална работна среща, в която участват близо 4000 делегати от цялата страна - общинските кметове и общинските съветници от ГЕРБ, членовете на общинските и областните ръководства от ГЕРБ, областните координатори на партията, депутатите от ГЕРБ, евродепутатите от ГЕРБ и министрите от ГЕРБ.

В началото на словото си Борисов заяви, че идва от един парк в София.

"Идвам от един парк, навремето беше приготвен да се открадне, когато синя София с червената поддръжка беше. Когато в "Софийски имоти" всичко се грабеше. Сега като минах покрай Руски паметник - ми то красота", каза Борисов.

Той  засегна и темата за вдигането на цената на билетчето в София.

"95 млн. държава и община дотират градския транспорт на София. Ако имаше десни партии в България всеки ден щяха да питат как е възможно за 8 лв. на месец да има карта. Най-хубавите тролеи, най-хубавите автобуси, най-хубавите трамваи, най-хубавото метро, климатици, всичко. Благодаря на СДС, показа, че е останало в нея нещо дясно", коментира Борисов.

Според Борисов политическите опоненти на ГЕРБ прехвърлят на тях само негативите.

"Едни направили оградата, други спрели вдигането на цената на тока, каквото им дойде на акъла. Оказва се, че всички вие само вършите негативните работи. Тормозите хора като им вдигнете цената на билетчето, държите финансовата стабилност. Тяхната тактика е всеки ден да се опитват да ерозират силата на ГЕРБ", каза Борисов.