Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прокурорът от СГП Иван Гешев, който наблюдава делото КТБ, днес обвини в лъжа Бойко Атанасов по време на изслушване в етичната комисия на ВСС, предизвикано от думите на следователя.

Гешев (който през лятото на 2014 г. каза, че задържаните 3 счетоводителки от КТБ са заплаха за националната сигрност и поиска да останат в ареста, б.р.) изреди няколко от изявленията на Атанасов.   

"Той говори неистини. В изявлението си в "Биволъ" твърди, че Трети сектор (на столичното следствие) се занимава само с разпити на болни хора...

... Той заяви, че Втори отдел, част от който е, работят само по 212, ал. 5 (документна измама, б.р.)  Защо той не знае с какво се занимава отделът, т. е. - секторът, в който той работи, аз нямам обяснения, каза Гешев.

Той обърна внимание и на това, че следователят каза, че във Върховна касационна прокуратура са раздавани телефони на секретарки, докато няма материално оборудване за работа.

"Беше обяснено, че ВКП разполага с безплатни телефони след договор с мобилен опратор", продължи Гешев.

Гешев сподели, че изготвил право на отговор до "Капитал" след материал, в който се споменава той, но те го публикували "по странен начин" и затова се принудил да го предостави на друга медия ("Труд", б. р.).

Според него в медиите сблъсъкът бил представен като "добрият Бойко Атанасов срещу лошия Гешев":

Нещо като Корадо Катани срещу сицилианската мафия, патетично каза обвинителят.

Той цитира изявления на Атанасов, че си направил отвод по дело, "защото не може да работи в екип с наблюдаващия прокурор", т. е. - самия Гешев. Отводът обаче станал, когато Гешев от 2 години не е наблюдаващ прокурор по конкретното производство.

За изказванията му, че прокуратурата "торпилирала" съответното разследване, то било направено, когато делото не само че не е прекратено, а е в съда с обвинителен акт. Според Гешев следователят използва военноморска терминология.

Прокурорът напомни, че е един от магистратите, които написаха писмо срещу изказванията на Атаасов, който ги наричаше шпицкоманда на Цацаров.

КОНТРААТАКА НА МАГИСТРАТИ СРЕЩУ БОЙКО АТАНАСОВ: НЕ СМЕ САДИСТИ И УБИЙЦИ

Там, както Клуб Z писа, прокурори и следователи бяха проверили, че според Уикиречник "шпиц команда" означава: "хора със садистични наклонности, често сред тях има и криминални престъпници, убийци и т. н.".

Шпицкоманда.... Аз съм магистрат, неосъждан, нямам криминални регистрации засега, слава Богу... Е,  може да имам някаква разработка... Ако г-н Атанасов разполага с някакви факти, които покриват това определение, да бъде така добър и да ги представи пред вас, заяви Гешев.

Той обясни, че се чувства "омърсен" и свърза изявите на Атанасов с делото КТБ, защото се получава "като краен ефект – задаване на съмнения".

"Аз съзнавам резултата от тези действия - как ще се проявят тези съмнения, когато делото стигне до съдебна фаза. Говоря за тези деликатни намеци - че документи по това дело са унищожавани. Аз лично съм забранил листове да се изхвърлят, макар че на всеки от вас, който е била магистрат, му е ясно колко много копия остават", каза още Гешев.

Той обяви, че не разбира от сметосъбиране, но било факт, че никъде за такива материали нямало ред, не само в Столичното следствие. Показаното от Атанасов пред бТВ било просто "лист", а не документ по делото. 

По-късно пред медиите той доразви идеята си, че Атанасов има "фиксация по това дело", но каза, че не разбира от психиатрия и няма да коментира. 16 чувала документи пък имало нарязани по нареждане на ръководството на КТБ и никой в България не можел да ги възстанови, а в Европа само на едно място.

Как така Атанасов знае какво пише в нарязаните документи, попита прокурорът.

Той обяви пред ВСС и драконовските мерки за сигурността на информацията, които е разпоредил по КТБ, а именно - когато работят, дори да няма интернет на компютрите, да използват външна памет, да си заключват кабинетите, делото да е само на едно място и да се вижда с камери кой влиза, кой излиза.

"Работя от 1994 г. – толкова труд не съм полагал никога", каза Гешев и обеща, ако някой от членовете на ВСС проявява интерес, да му позволи да разгледа оригиналните материали по делото, стига да не съдържат класифицирана информация.

Когато г-н Атанасов се снимаше до кофите за боклук, между другото добре му се получи... делото се намираше в Софийския градски съд по обжалвани възбрани... Друг е въпросът - защо седи 4 месеца там, аз нямам обяснение, продължи той.

Соня Найденова - доскорошният представляващ съвета, се намеси с двусмислен намек "да разведри атмосферата", че шпиц можело да е и куче, което е характерно с това, че е много любвеобилно, силно се привързва и обича да е близо до стопанина си.

"Мисля, че не съм и куче - ако трябва и това да доказвам...", отговори без чувство за хумор прокурорът.

Бяха изслушани и друга обвинителка и следователка, като втората каза, че са технически обезпечени, но вметна с чувсто за хумор, че не е зле да имат повече бюджет за шредери.

Близо 6 -часовото изслушване-маратон завърши с това, че председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров предложи да вземе думата някой от следователите, които познава лично отпреди години и с които е работил. Той посочи трима от присъстващите поименно - някой от тях да кажел "каква е обстановката в столичното следствие, имат ли усещане за напрежение и да са натискани".

Всичко е лъжа! На такъв колектив може да завиди всяко учреждение! Страхотни колеги - професионалисти и просто нямам думи и се чудя каква е тази злоба. Възмутен сам от това, че такава аудитория - цяла България, целият свят го слуша него, каза един от тримата посочени Красимир Алексиев.

Заседанието продължи при закрити врати.

Ключови думи

Коментари

ma4kajte se, shpicove. sledva kastracia.

мутра "наблюдава "

"Работя от 1994 г. – толкова труд не съм полагал никога", каза Гешев Възмутен сам от това, че такава аудитория - цяла България, целият свят го слуша него, каза един от тримата посочени Красимир Алексиев баш целия свят и в космоса го слушат даже ,що не вземат да ги пуснат да психиатър да видят нас ли правят на луди или те са луди

cool guy

А бе clubz, защо го цитирате тоя Гешев? Той надмина и оня Гешев! Той повече прилича на фриц и на шпиц и от него. Делото срещу КТБ е типичен пример на рейдърска атака с помощта на прокуратурата и държавната репресивна машина. Ще влезе в учебниците на целия свят като пример за малоумна прокуратура, която е подкрепила корупционните практики на държавната администрация. Вие слепи ли сте?

румяна велева

Гешев, а нещо за фалшивия доклад на АликсПартнърс да кажеш?

хахаха

Много умен този Гешев,ве! Шедьоври, шедьоври!

Туйто, шпиц-командите отиват по дяволите, шредерите остават на дневен ред.

Гешоолар

Гешев,Гешев...И твоето време идва,нагъл службогонецо!

Импала

Тоя е редко гнусен. И се прави на шоумен. Слави да го вземе в екипа си.

Абе, фактите са че делата срещу Цветанов ги нареди Пеевски. Това го видя цяла БГ по телевизора. Няма нужда Найденов да го казва, Ченалова да го казва. Делата срещу Борисов за Авиоотряда бяха същата работа.

V

Тея са патологични гьонсурати. Според мен нивото на наглост в кръжеца около Цацаров издава огромни проблеми със съвестта, не ми се ще да съм на тяхно място! Правят се на cool и че всичко е наред, обаче скоро ще почнат да се самоубиват, слаби са им тенджерките за такова налягане!

Хахааа

Е, сега не ми казвайте, че тия хора, за тия "дискусия" ала лелките от женския пазар, без грам структура и аргументация, взимат заплати.

дебелянпеевският "прокурор"

Каква мутра само е тоя на снимката, нали? И е достатъчно да погледнеш въпросната мутра, за ад ит стане ясно, че и от "разследването" за фалита на КТБ нищо няма ад излезе! И тая мутра на снимката е назначена от дебелян Пеевски. И фигурира в тефтерчето на Красьо черния.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.