Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия се готви да инвестира в гръцката газова инфраструктура.

Днес руският президент Владимир Путин и гръцкият премиер Алексис Ципрас са обсъдили това по телефона.

"Обсъдени бяха практически стъпки за осъществяване на договореностите постигнати при неотдавнашното работно посещение на Алексис Ципрас в Русия, в частност – планираното съоръжение от газотранспортната инфраструктура на през територията на Турция и Гърция“, се казва в съобщение, публикувано преди малко на страницита на руското президенство.

"Лидерите се уговориха да се срещнат на Петербургския международен икономически форум на 18-20 юни 2015 година“, пише още в него.

Гърция, която е на ръба на фалита, отчаяно се нуждае от инвестиции. Кредиторите ѝ поставят приватизацията на основни енергийни и транспортни инфраструктури като условие да размразят спасителните заеми за страната. В противен случай тя рискува да изпадне в неплатежоспособност и извън Еврозоната.

Путин и Ципрас разговаряха, точно преди последният да се яви пред парламента, за да информира депутатите за хода на преговорите с кредиторите. Срокът за постигане на споразумение с тях изтича в края на месеца. Ципрас е под силен натиск от Еврозоната и МВФ да приеме мерки в разрез с предизборните обещания на партията си, срещу които се обявява радикалната част от депутатите му.

Ключови думи

Коментари

de da beshe zapochnal

ta da mu se diri prodaljenieto na tozi patok

сас

Щом Путин ще спасява гръцката икономика, пиши ги бЕгали гърчолята........

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.